نمایش نوار ابزار

مدیریت استراتژیک زمان: رمز موفقیت افراد در بلندمدت

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

چطور می توان در بلندمدت موفق بود؟

این سئوال اساسی پاسخ های متعدددی دارد؛ چراکه موفقیت ناشی از مجموعه ای از عوامل است که در ارتباطی پیچیده با یکدیگر قرار دارند.

با این حال، یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت بلندمدت انسان ها در زندگی مدیریت استراتژیک زمان است. منظور از مدیریت استراتژیک زمان این است که فرد بداند می خواهد طی یک یا چندسال آینده چطور زمانش را به فعالیت های متعددی که باید به انجام رساند اختصاص دهد. همه ما می دانیم که منابع محدودند و کمیابی منابع، افراد، سازمان ها و کشورها را مجبور می کند تا درخصوص نحوه تخصیص منابع با جدیت بیاندیشند. با این حال همان طور که سازمان های ما نسبت به مسئله تخصیص بهینه منابع التفات ندارند، فرد فرد ما نیز نسبت به این مقوله کمابیش بی تفاوتیم. شاید اصلی ترین علتی نیز که باعث می شود سازمان های ما به این قضیه بی تفاوت باشند همین بی توجهی افراد به منبع کمیاب زمان است.

یک فرد موفق باید برای تک تک ساعات روزانه اش برنامه داشته باشد. به این منظور استفاده از یک برگه زمانبندی فعالیت های روزانه توصیه می شود. با استفاده از این برنامه شما قادر خواهید بود مجموعه گسترده و پراکنده فعالیت های سالانه تان را در مسیری مشخص هدایت کنید. به بیان دیگر، فعالیت های ظاهراً نامرتبط شما به تدریج سمت و سویی همگرا پیدا خواهند کرد. هروقت استفاده از چنین رهیافتی را به دیگران توصیه می کنم، آن ها از من می پرسند چگونه ممکن است برای خودمان، آن هم مثلاً برای یکسال (!)، زمانبندی کنیم. به نظر آن ها تغییرات محیطی و اتفاقات ناخواسته آنچنان زیادند که هر برنامه ای از پیش محکوم به شکست است. پاسخ من البته همیشه کمابیش یکسان است و آن هایی هم که از چنین الگویی با جدیت و ثبات قدم استفاده کرده اند کمابیش اظهار رضایت می کنند.

پیشنهاد من خیلی ساده است. اهداف کلی خود را برای یکسال تعیین کنید و مجموعه اقدامات کلی که برای رسیدن به این اهداف باید انجام دهید را نیز فهرست کنید. سپس هر روز هفته را به تعداد ۴۸ پاره نیم ساعتی یا ۲۴ پاره یکساعتی تقسیم کنید و فعالیت های تکراری ای که لازم است برای رسیدن به اهداف کلی و تکمیل اقدامات کلی هر هفته انجام دهید را در برنامه زمانبندی هفتگی خود بگنجانید. هر روز اتفاقات پیش بینی نشده ای رخ می دهند که ممکن است شما را مجبور نمایند تعدادی از این فعالیت ها را تغییر دهید. ایرادی ندارد. هر شب برنامه روز بعدی را مرور کنید و کارهای عاجل و سرزده را با درنظر گرفتن ضرورت آن ها در برنامه هفتگی بگنجانید. توجه داشته باشید که بسیاری از مسائل هستند که ظاهراً نیاز به توجه فوری دارند اما در واقع تنها مجموعه ای از مسائل بی اهمیت و گذرای روزمره هستند که اگر به آن ها بی توجهی کنید خودبه خود حل و فصل می شوند. برای این که بتوانید از شر این قبیل فعالیت ها در امان بمانید نیاز به مهارت شناسایی این فعالیت ها دارید که در پُست های بعدی بیشتر در خصوص این مهارت خواهم نوشت.

با پیروی از این دستورالعمل کلی خواهید دید که پس از چندماه فعالیت های روزمره تان مسیر متفاوتی از گذشته را خواهند پیمود. با این حال باید بسیار مراقب باشید که جدیت خود را در مسیر مدیریت استراتژیک زمان از دست ندهید. عواملی هستند که شما را از خط سیر درست دور خواهند کرد. باید آن ها را بشناسید و از آن ها اجتناب کنید. در مورد این عوامل منفی نیز در آینده بیشتر خواهم نوشت.

دیدگاه ها
  • علی پاسخ به دیدگاه

    لطفا کمی بیشتر درخصوص جزئیات استفاده از این روش توضیح دهید

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      حتما در این مورد در آینده بیشتر خواهم نوشت