نمایش نوار ابزار

بانکداری شرکتی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

نویسندگان: نادر سیدکلالی، کامیار رئیسی ­فر

تقسیم بندی مشتریان بانکی

پیش از این در یادداشت «بانکداری خرد»، توضیح دادیم که نوآوری می ­تواند در مدل کسب ­وکار شرکت­ ها رخ دهد. امروزه بانک ­های برتر دنیا از مدل ­های کسب­ وکار جدیدی بهره می ­گیرند. گسترش رقابت و افزایش انتظارات مشتریان، نوآوری در مدل­ های کسب ­وکار را به ضرورتی گریزناپذیر برای بانک ­هایی تبدیل کرده است که سودای پیشتازی و عملکرد برتر را دارند. یکی از این مدل­ ها تقسیم­ بندی مشتریان و ارائه خدمات سفارشی به آن­ هاست. براین اساس بانک ها مشتریان خود را به دو گروه شخصی و شرکتی تقسیم می کنند و خدمات سفارشی به هر گروه متناسب با نیازها و شرایط خاصی که دارند ارائه می کنند.

بانکداری شرکتی یعنی چه؟

در مقابل بانکداری خرد، بانکداری شرکتی که به آن بانکداری کسب‏ وکار هم گفته می ‏شود، با مشتریانی از نوع شرکت ‏ها سروکار دارد. بانکداری شرکتی کانون سودآوری بیشتر بانک‏ هاست. مشتریان بانکداری شرکتی، که گاهی اوقات به آنها مشتریان عمده نیز گفته می ‏شود، لزوماً شرکت‏ ها و مؤسسات غیرمالی نیستند، بلکه می‏ توانند نهادها و شرکت‏ هایی نظیر ارگان‏ های دولتی، صندوق‏ های بازنشستگی، و سایر مؤسسات مالی را نیز در بر بگیرند.

corporate-banking-3

خدماتی که در بانکداری شرکتی ارائه می ‏شود، بخشی از آن همان خدمات سنتی بانکداری است، که این بار در مقیاسی وسیع‏، به مشتریانی بزرگ تر ارائه می ‏شود؛ و بخش دیگر نیز خدمات مالی ویژه ‏ای متناسب با نوع شرکت ‏ها و مؤسساتی است که از این خدمات استفاده می ‏کنند؛ از جمله: تراکنش ‏های بین‏ المللی، کمک به سازمان‏ ها در تأمین مالی از طریق اوراق بهادار، فاینانس و تأمین مالی پروژه ‏های بزرگ، بیمه، خدمات مشاوره‏ سرمایه‏ گذاری و مالی، و سهامداری و مشارکت در مدیریت شرکت از طریق مالکیت بخشی از سهام آن.

امروزه بانک هایی که نتوانند خدمات بانکداری خود را حداقل برای دو گروه مشتریان عادی و شرکتی سفارشی سازی کنند از شانس چندانی برای دستیابی به عملکردهای بالاتر از متوسط در بازار برخوردار نخواهند بود. درحال حاضر بانک های برتر مشتریان خود را حتی به گروه های بیشتری از مشتریان خرد و شرکتی تقسیم می کنند و مجموعه گسترده ای از خدمات گوناگون را برای مشتریان خود فراهم می کنند.

دیدگاه ها