نمایش نوار ابزار

دانش ها و مهارت های لازم برای موفقیت در کارآفرینی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 2.3]

برای آن­که یک کارآفرین موفق شوید باید از مجموعه ­ای از دانش­ ها و مهارت ­ها برخوردار باشید. من دانش ها و مهارت های لازم برای موفقیت در کارآفرینی را در شش محور اصلی طبقه ­بندی می­ کنم: بازاری-تجاری، حقوقی-اداری، فنی-عملیاتی، حسابداری-مالی، رفتاری-انسانی و نهایتاً استراتژیک.

  • دانش ­ها و مهارت ­های بازاری-تجاری: یک کارآفرین موفق با اصول تجارت و بازاریابی آشناست. او به روش ­ها و تکنیک ­های افزایش فروش محصول/خدمت خود مسلط است؛ از ارزش تبلیغات و تکنیک­ های مختلف آن آگاه است و کانال­ های توزیع محصول/خدمت خود را می­ شناسد. به ­علاوه، از اصول تجارت و بازرگانی داخلی و خارجی نیز مطلع است؛ مثلاً مسائل مختلف مرتبط با واردات و صادرات و فرایندهای مربوط به آن­ها را یاد گرفته است.
  • حقوقی-اداری: یک کارآفرین موفق از قوانین و موضوعات حقوقی مرتبط با کسب­ وکار اطلاع دارد. او باید حقوق تجارت و قانون کار را بشناسد و اطلاعات خود در این زمینه ­ها را روزبه ­روز افزایش دهد. موفقیت در کسب­ وکار وابسته به شناخت پیچیدگی­ های حقوقی متعددی است که تنها افراد مجرب و مطلع از عهده آن­ برخواهند آمد. مسائل اداری مانند پیگیری امور مرتبط با ثبت شرکت، بیمه، مالیات و غیره نیز مکمل مهارت ­های حقوقی است.
  • فنی-عملیاتی: یک کارآفرین موفق باید در زمینه ­ای که در آن بیزینس می ­کند خبره باشد. مثلاً اگر او یک کافی ­نت راه­ اندازی کرده، باید دانش و مهارت کافی درخصوص کامپیوترها را دارا باشد؛ اگر در زمینه ترخیص گمرکی فعالیت می­کند باید فرآیندهای گمرکی را به طور دقیق بشناسد؛ اگر  می ­خواهد در زمینه دکوراسیون داخلی فعالیت کند باید با ویژگی­ها و خواص مواد آشنا باشد و از سلیقه و مهارت­های فنی مرتبط برخوردار باشد.
  • حسابداری-مالی: یک کارآفرین موفق باید با اصول حسابداری و فاینانس آشنا باشد. فردی که از عهده فهم حساب­ وکتاب کسب­ وکار خود برنیاید دیر یا زود دچار اشکال خواهد شد. توانایی خواندن و درک ترازنامه و صورت سود و زیان و ثبت اسناد ساده ازجمله اصلی­ ترین این مهارت­ هاست.
  • رفتاری-انسانی: یک کارآفرین موفق نحوه تعامل با انسان ­ها را می ­داند. بنابراین در برقراری ارتباطات و توسعه شبکه­ های متعدد تجاری خبره است. این مهارت در فضای کسب ­وکار ایران از اهمیت مضاعفی برخوردار است. برای این­که بتوانید کسب ­وکار موفقی در ایران داشته باشید باید در زمینه روابط و رفتار بین ­فردی و مذاکره به سطوح بالایی از دانش و مهارت دست یافته باشید. هوش هیجانی بالا می­ تواند در این زمینه بسیار کارساز باشد.
  • استراتژی کسب ­وکار: نهایتاً یک کارآفرین موفق باید بتواند مجموعه ۵ مهارت و دانش پایه فوق ­الذکر را به خوبی با یکدیگر ترکیب کند و با داشتن نگاهی آینده ­نگرانه دست به نوآوری در کسب ­وکارش زند و مسیر ویژه­ ای برای کسب­ وکارش برگزیند. این یعنی استراتژی کسب­ وکار. هماهنگی ۵ مهارت بنیادی در کنار عزم راسخ، ثبات قدم و قدرت بالای تجزیه ­وتحلیل کارآفرین به او کمک خواهد کرد تا این جهت­گیری منحصربه­ فرد را در کسب­ وکارش تعقیب نماید. به این ترتیب او دست به انتخاب خواهد زد و از میان اولویت ­ها و گزینه ­های گوناگون ممکن، کارسازترین آن­ها را برخواهد گزید و به موفقیت در کسب­ وکار دست خواهد یافت.

آنچه اهمیت دارد این واقعیت است که تنها داشتن همه شش مهارت فوق درکنار یکدیگر می ­تواند موفقیت پایدار یک کارآفرین را تضمین نماید. ممکن است در برخی کشورها، یکی از این مهارت ­ها در اولویت قرار گیرد یا وزن بسیار بیشتری به خود اختصاص دهد (مثلاً در ایران مهارت های رفتاری، شبکه سازی و ارتباطات از اهمیت زیادی برخوردار است). با این ­حال اگر تمایل به انجام یک کسب­ وکار واقعی و سالم داشته باشید بدون همگی این ۶ مهارت و دانش راه به جایی نخواهید برد. بدیهی است تنها افرادی می­توانند هر ۶ مهارت-دانش را در سطح موردنیاز داشته باشند که علاوه بر مجهز شدن به دانش ضروری (از طریق تحصیل در رشته ­های دانشگاهی، شرکت در دوره ­های آموزشی مرتبط و غیره)، تجربه کافی را نیز کسب کرده باشند. این تجربه تنها از طریق انجام عملی فعالیت­ های اقتصادی و کارکردهای کسب­ وکار (بازاریابی، مالیه و …) پیش از اقدام به کارآفرینی میسر است. بنابراین کارآفرین باید سال ­ها در حوزه­ ای که قصد راه­ اندازی کسب ­وکار در آن را دارد (یا زمینه ­های مرتبط و نزدیک به آن) شاگردی و کارآموزی کرده و تجربه شغلی اندوخته باشد.

دیدگاه ها
  • مریلا پاسخ به دیدگاه

    مقاله خوبی است و دید خوبی به آدم می دهد. لطفا در این موضوعات بیشتر بنویسید

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      متشکرم. مطالب جدید درخصوص کارآفرینی یکی از بخش های اصلی این وبسایت است.