نمایش نوار ابزار

تماس با دکتر نادر سیدکلالی

 

 

 

می توانید با ارسال ایمیل (nader_kalali@ut.ac.ir) با من تماس بگیرید. طی چند روزکاری به شما پاسخ داده خواهد شد. به علاوه در باکس ذیل (دیدگاه) نیز می توانید پیام ها و دیدگاه های خود را برای من ارسال نمایید.

 

دیدگاه ها
  • شیرافکن پاسخ به دیدگاه

    سلام تو ایمیل شما مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۱۵ مهر نوشته شده درصورتیکه این ایمیل ۱۶ آبان ارسال شده ! با منقضی شدن این تاریخ دیگه چرا ارسال شده ؟!ممنون

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام
      مهلت ارسال چکیده تا ۱۵ آبان تمدید شده بود

  • مریم پاسخ به دیدگاه

    با سلام و عرض ادب
    از بخشی از مطالبی که دربارۀ بانکداری خرد در سایت نوشتید برای بیان مسأله پروپوزال استفاده کردم ولی آدرسی که بتونم به عنوان منبع به شما ارجاع بدم را پیدا نکردم. اگر امکان داره مشخصاتی که برای نوشتن منبع لازم است را در اختیار من قرار دهید.
    با تشکر

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام. کلیه مطالبی که در وبسایت من آمده توسط خودم نوشته شده است. لطفاً به وبسایت http://www.seyedkalali.com و صفحه مربوطه ارجاع بدهید

  • حمید صلاحی پاسخ به دیدگاه

    سایت عالی بود از امروز مرتب دنبال می کنم مطالبتون

  • سلام لطفا محتوای همایش را بگداریذ باتشکر صدذ پاسخ به دیدگاه

    مدیریت راهبردی یا مدیریت استراتژیک یک تجزیه و تحلیل در خصوص مسایل مهم و برجستهٔ سازمان است که توسط راهبران ارشد سازمان به نمایندگی از مالکان، به منظور کنترل منابع در محیط‌های خارج از سازمان، اتخاذ می‌شود.[۱] این فرایند شامل مشخص کردن ماموریت، چشم انداز، دارایی‌های سازمان و توسعه برنامه‌های و سیاست سازمان‌های سازمان و همهٔ فعالیت‌هایی که برای نیل به آنها نیاز است، نیز می‌شود.

    در تعریفی دیگر مدیریت استراتژیک را مجموعه ای از تصمیمات و اقدامات مدیریتی خوانده اند که عملکرد بلندمدت یک شرکت را تعیین می کند. مدیریت استراتژیک شامل رصد محیطی (هم خارجی و هم داخلی)، تدوین استراتژی (برنامه ریزی استراتژیک یا بلندمدت)، پیاده سازی، ارزیابی و کنترل استراتژی است. بنابراین مطالعه مدیریت استراتژیک بر پایش و ارزیابی فرصت ها و تهدیدهای خارجی در پرتو قوت ها و ضعیف های داخلی یک شرکت تأکید می کند. مدیریت استراتژیک در ابتدا سیاست کسب وکار خوانده می شد. موضوعاتی که در مدیریت استراتژیک مطرح می شود شامل برنامه ریزی استراتژیک، رصد محیطی و تجزیه و تحلیل صنعت است.[۲]

    در کنار مدیریت راهبردی پروسه معمولاً یک سیستم کارت امتیازی متوازن نیز به منظور ارزیابی عملکرد سازمان در نیل به اهداف مدیریت راهبردی نیز دیده می‌شود.

    مطالعات اخیر و بزرگان علم مدیریت از این نظریه حمایت می‌کنند که استراتژی نیاز دارد که با حضور همهٔ سهام داران و ذینفعان شروع شود و از یک سامانهٔ بومی شدهٔ کارت امتیازی متوازن استفاده کند که شامل همهٔ این سهام داران بشود.

    محتویات

    ۱ مدیریت راهبردی
    ۲ کاربرد مدیریت استراتژیک در تصمیم گیری‌های چند معیاره
    ۳ رشته مدیریت استراتژیک
    ۴ منابع
    ۵ مطالعه بیشتر

    مدیریت راهبردی

    مدیریت راهبردی یک رده از فعالیت‌های مدیریتی است که مقوله اهداف کلان(به انگلیسی: گل) و تاکتیک در سازمان می‌پردازد.مدیریت استراتژیک یک جهت دهی کلی برای سازمان می‌سازد که ارتباط خیلی نزدیکی نیز با مقولهٔ رفتار سازمانی دارد. در علم راهبری کسب و کار (به انگلیسی: MBA) به مدیریت راهبردی پایداری راهبرد (به انگلیسی: strategic consistency) نیز گفته می‌شود. پایداری راهبرد به مقوله راهبردهای سازمانی در قبال محیط بیرونی می‌پردازد.

    مدیریت استراتژیک شامل تیم مدیریتی و احتمالاً مدیران ارشد (به انگلیسی: Board of Directors) و سایر سهامداران (به انگلیسی: stakeholder (corporate)، stakeholder) خواهد بود.

    مدیریت راهبردی یک فرایند دایمی است که ارزیابی و کنترل می‌کند: کسب و کار و صنعت‌هایی را که شرکت در آنها وارد شده است؛ بررسی رقیبان و تنظیم اهداف (به انگلیسی: goal) و راهبردها برای ملاحظهٔ همه رقیبان موجود و احتمالی؛ و توصیف راهبردها به صورت سالانه یا فصلی و تعیین اینکه چگونه پیاده شوند و چگونه پیروز خواهند شد یا اینکه کی نیاز به بازنگری دارند تا با رفیبان جدید، شرایط اقتصادی تازه و تکنولوژی جدید یا محیط‌های اجتماعی اقتصادی سیاسی، سازگار شوند[۳]
    کاربرد مدیریت استراتژیک در تصمیم گیری‌های چند معیاره

    مدیریت استراتژیک ابتدا با تحلیل مسائل پیرامون محیط داخلی و خارجی سازمان، شکل می‌گیرد و پس از پیشنهاد استراتژی‌ها و راهبردهای ممکن و تحلیل آنها، یک یا چند راهبرد بهینه انتخاب می‌شود.

    همیشه انتخاب، مسئله مهمی در مدیریت محسوب می‌شود. انتخاب هدف، انتخاب کارکنان، انتخاب تأمین کنندگان، انتخاب مشاوران و بسیاری از انتخاب‌های مدیریت مستلزم، دانش کافی مدیر به محیط شرکت یا سازمان و تسلط وی بر روش‌های انتخاب می‌باشد. اساس مبحث تصمیم گیری‌های چند معیاره، بر انتخاب و روش‌های انتخاب استوار است؛ و ابزارهای برنامه ریزی استراتژیک نهایتاً به جدول انتخاب راهبردها یا QSPM ختم می‌شود؛ و مدیری که به ابزارهای برنامه ریزی استراتژیک دسترسی دارد می‌تواند براحتی از آنها در حل مسائل تصمیم گیری‌های چند معیاره کمک بگیرد.

    یکی از ابزارهایی که می‌تواند در مباحث برنامه ریزی استراتژیک و تصمیم گیری‌های چند معیاره مورد استفاده قرار گیرد، ماتریس تصمیم گیری است. شاخص‌ها در این ماتریس در ستون‌ها و گزینه‌ها در سطرها قرار می‌گیرند. البته این ماتریس، ابزاری پایه‌ای در تصمیم گیری‌های چند معیاره می‌باشد و در نهایت تصمیم گیری با روش‌های دیگری انجام می‌شود. پس با این اوصاف ارتباط تنگاتنگ برنامه ریزی استراتژیک در تصمیم گیری‌های چند معیاره کاملاً واضح است. البته برخی از صاحب نظران این دو مقوله را از هم جدا فرض کرده و ابراز می‌کنند که برنامه ریزی استراتژیک، در سطح تعیین و مشخص نمودن راه و مسیر پیش روی سازمان یا شرکت بکار می‌رود در حالی که تصمیم گیری چند معیاره، برای اتخاذ تصمیم مناسب و بهینه از مسائل (اغلب) کوتاه مدت سازمان بکار می‌رود.
    رشته مدیریت استراتژیک

    رشته مدیریت استراتژیک در ایران نخستین بار با عنوان مدیریت سیاستگذاری بازرگانی ایجاد شد. این رشته که یکی از گرایش های اصلی رشته مدیریت بازرگانی در مقطع دکترای تخصصی می باشد، درخصوص برنامه ریزی و اجرای استراتژی های بنگاه های اقتصادی است. تاریخچه به وجود آمدن رشته ای تحت عنوان مدیریت استراتژیک (Strategic Management) در جهان چندان طولانی نیست و به نیمه دوم قرن بیستم می رسد. طراحان دوره های دانشگاهی مدیریت در کشور آمریکا تصمیم می گیرند درس جدیدی برای دانشجویان دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی طراحی کنند که پیشرفته ترین درس دوران تحصیلی و دربرگیرنده و جامع دروس متعددی باشد که آن ها طی دوره تحصیلی خود خوانده اند و مطالبی در آن طرح شود که به دانشجویان و مدیران آینده در زمینه تصمیم گیری های کلان و مدیریتی یاری رساند. به این ترتیب درس سیاستگذاری بازرگانی (Business Policy/Strategy) در برنامه درسی دانشکده های بازرگانی جای گرفت و به مرور خود به رشته ای مستقل در سطح کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و تخصصی مدیریت و بازرگانی تبدیل شد. همان طور که اشاره شد عنوانی که در ابتدا برای این زمینه دانشی درنظر گرفته شده بود «سیاستگذاری بازرگانی/سیاست کسب وکار» بود و به مرور از عناوین دیگری مانند «استراتژی بازرگانی/کسب وکار»، «استراتژی و سیاست کسب وکار» و … استفاده شد؛ درنهایت اما اصطلاح «مدیریت استراتژیک» بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفت و باب شد.[۴]
    منابع

    “What is strategic management, really? Inductive derivation of a consensus definition of the field”. Strategic Management Journal.
    نادر سیدکلالی. «مدیریت استراتژیک». آموزش، پژوهش و مشاوره مدیریت استراتژیک.
    Lamb, Robert, Boyden Competitive strategic management, Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall, 1984
    نادر سیدکلالی. «رشته مدیریت استراتژیک و سیاستگذاری بازرگانی». آموزش، پژوهش و مشاوره مدیریت استراتژیک.

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام. در بخش مربوطه قرار گرفت. می توانید دانلود فرمایید

  • مژگان حسن پور پاسخ به دیدگاه

    جناب آقای دکتر
    با سلام
    با تشکر از وبسایت شما که بسیار مفید واقع شده است ، خواهشمندم در صورت امکان اگر مطالب بیشتری در خصوص دوسوتوانی در دسترس دارید و یا سایت یا سخنرانی هایی وجود دارد ، معرفی بفرمایید تا اینجانب بتوانم در این خصوص مطالعات بیشتری داشته باشم.
    حسن پور
    دانشجوی رشته مدیریت mba گرایش استراتژی
    پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام. حتما. به زودی مطالبی در مورد دوتوانی (دودستی) سازمانی خواهم نوشت

  • حمید صلاحی پاسخ به دیدگاه

    سلام و دروود
    خسته نباشید از برگزاری همایش
    اگه امکان داره گزارش برگزاری کنفرانس و مقالات و مطالب علمی رو تو سایتتون بزارید و یا بصورت سی دی به علاقمندان سایتتون هدیه بدید

  • گلنوش شاهين راد پاسخ به دیدگاه

    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر کلالی
    چند بار مقالات برای درس استراتژی در عمل را خدمت شما ارسال کردم ولی همچنان پاسخی دریافت نکرده‌ام.
    ممکن است بفرمایید آیا موفق به باز کردن ایمیل شده‌اید؟
    با سپاس- گلنوش شاهین راد
    دانشجوی درس استراتژی در عمل دانشگاه تهران

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام خانم شاهین راد
      پاسخ برای شما و هم گروهی هایتان ارسال شد
      موفق باشید

  • سجاد رجعتی پاسخ به دیدگاه

    با سلام
    جناب دکتر سیدکلالی، من در کارگاه تحلیل تفکر استراتژیک شما در کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک شرکت کرده بودم. در این کارگاه یک ارزیابی قرار بود بر روی پاسخ های ما به برگه هایی که در اختیارمون قرار گرفته بود انجام بشه و به ایمیل ما ارسال بشه ولی تا الآن خبری نشده. لطفا رسیدگی بفرمایید.

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام. موضوع رو بررسی کردم. به امید خدا تیم اجرایی همه پاسخ ها را طی هفته آینده ارسال خواهند کرد.

  • شهره صبوري نجف ابادي پاسخ به دیدگاه

    با سلام
    استاد بزرگوار من دانشجوی شمادردانشگاه تهران (مجازی) هستم.به منابعی در خصوص تصمیم استراتژیک واقدامات استراتژیک چگونگی شکل گیری آن نیازدارم .سپاسگزارم خواهم شد راهنمایی و معرفی بفرمایید.منتظر پاسخ هستم.با تشکر فراوان

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      با سلام. کارهای مینتزبرگ و به خصوص کتاب strategy safari پیشنهاد می شود

  • MAHDI پاسخ به دیدگاه

    سلام
    من مهندسی برق میخونم و به تفکر و راهبرد استراتژیک هم عللاقه دارم اگه راهنمایی کنید برا شروع چه کتابی بخونم ممنون میشم
    با تشکر فراوان

  • ولی محمد عباس زاده پاسخ به دیدگاه

    سلام آقای دکتر . میخوام مطالب بیشتری در مورد پنج شاخص تفکر استراتژیک از نظر جین لیدکا بدونم اما هیچ منبعی به طور کامل این شاخص ها را توضیح نداده اند و بصورت جزئی به آنها اشاره کرده اند . آیا شما میتونید در مورد این شاخص ها مطالبی واسم ایمیل کنید؟ ممنون میشم.
    مثلا در مورد هر شاخص چیزی در حدود یک صفحه توضیح داده شده که واسه من کافی نیست و طبق نظر استاد راهنمام جناب دکتر حسنقلی پور میخوام فصل دوم پایان نامه ام را بطور کامل به همین ۵ شاخص اختصاص بدم . بیزحمت راهنمایی ام کنید.

    • نادر سیدکلالی پاسخ به دیدگاه

      سلام. لطفاً به من ایمیل بزنید. در پاسخ به ایمیل مطالبی که دارم را برایتان خواهم فرستاد. موفق باشید

  • وسعت اله مقدر پاسخ به دیدگاه

    با سلام و احترام،
    آلمان در سال ۲۰۰۵ از بین دو انتخاب «دانشگاه مالک» یا « استاد مالک»، دانشگاه مالک را انتخاب کرد. منظور از مالک، حقوق مالکیت معنوی و صاحب دارایی های فکری بودن است، سوالم این است، دقیقا چه چالشی بر سر این انتخاب وجود داشت و چگونه و با چه دلیل و منطقی، این چالش برطرف شد و به سیستم دانشگاه مالک رسیدن؟
    با احترام مجدد، مقدر
    کارشناس پژوهشی دانشگاه تهران